2010-11-22 20:45:28• hírek • Szatmar.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Állítsunk közösen szobrot!

Kiss Gedeon volt szatmárnémeti városkapitány szobrának újbóli megalkotásához most minden szatmári hozzájárulhat. Amint azt már beharangoztuk, a megyei környezetvédelmi ügynökség gyűjtést indít a büszt öntési költségeinek fedezésére. A Kossuth-kert megalapítójának szobra ügyében az összes többi munkálatot (tervezés, alap öntése, szállítás, képeslapok nyomtatása, alapanyag stb.) ingyenesen vállalták helyi cégek. Békéssy Erzsébet, a környezetvédelmi hatóság igazgatója, a szoborállítás ötletgazdája szerint Kiss Gedeon egyrészt a szatmárnémetiek által elismert és igen kedvelt városatya volt, másrészt pedig meggyőződéses természetvédő, akinek emlékműve a legjobb helyen a Zöld Ház nevű környezeti nevelési központ előtt lesz.

Internetes becsapások

Az internetes vásárlás nagyszerű dolog, a választék szinte végtelen, az árak olcsók és még a kényelmes karosszéket sem kell elhagynunk. Sokan azonban nem is gondolnák, de számtalan problémába ütközhetnek, nem kevés ugyanakkor a becsapás sem - tudtuk meg Valentin Brebantól, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetőjétől.

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a virtuális üzletek (webáruházak) a fogyasztók körében, és egyre többször tájékozódunk vásárlás előtt a világhálón fellelhető ajánlatok között, de nem árt vigyázni, állítják a felügyelők.

Finanszírozási szerződést írnak alá Szatmáron

Moldován József, a Távközlés és Információs Társadalom Minisztériumának államtitkára ma délelőtt 10 órakor írja alá Csehi Árpáddal, Szatmár megye önkormányzatának elnökével azt a finanszírozási szerződést, melynek értelmében a megyei önkormányzat pénzalapokhoz jut integrált informatikai rendszer kiépítése céljából. Ez a rendszer jelentősen megkönnyíti, gyorsítja és hatékonyabbá teszi a lakosság hozzáférését a közszolgáltatásokhoz.

Vasárnap: választás Kökényesden

November 28-án, 7 és 21 óra között a szavazóurnák elé várják a kökényesdi választópolgárokat az előrehozott tanácsosválasztásra. Simon Levente polgármester bizakodó az esemény kimenetelével, az RMDSZ szereplésével kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: